Keukenrenovatie

Een keukenrenovatie is een stuk goedkoper dan het plaatsen van een compleet nieuwe keuken. Met wat simpele ingrepen zoals het schilderen van de keukenkastjes en het opknappen van de muren geef je je keuken voor relatief weinig geld een moderne, frisse look.

Geef je keukenkasten een nieuwe look

Een keukenrenovatie hoeft niet altijd heel ingrijpend te zijn. Door simpelweg je keukenkasten van een ander kleurtje te voorzien, geef je de keuken al een compleet andere uitstraling. En of het nu om een keuken in hout gaat of een keuken in kunststof, in principe kun je elk oppervlak overschilderen, zolang de ondergrond maar stabiel en schoon is. Wil je liever niet alles schilderen, beperk je dan tot de deurtjes en de frontjes van de lades. Experimenteer gerust met contrasterende felle kleuren en vervang saaie handgrepen door moderne, speels vormgegeven handgrepen. Je zult verstelt staan wat je allemaal kunt bereiken met relatief kleine aanpassingen.

Keukenrenovatie: werkblad schilderen of laten spuiten

Is het werkblad nog in goede staat, maar ben je de uitstraling beu, dan zou je eens kunnen overwegen om het blad te overschilderen met een goede kwaliteit twee componentenverf (vloerverf bijvoorbeeld). Je kunt er ook voor kiezen om het te laten spuiten door een vakman die gespecialiseerd is in keukenrenovatie. Financieel gezien is het bij zo'n keukenrenovatie aantrekkelijk om gelijk ook de kasten mee te laten spuiten. Er wordt dan een goede kwaliteit tweecomponentenlak op de kastjes en het werkblad gespoten waarna de keuken er weer als nieuw uitziet.

Geef je keuken een betonlook met beton ciré

Wil je de keuken een moderne, stoere betonlook geven? Met beton ciré, ook wel betonstuc genoemd is dat relatief eenvoudig. Beton cire is een pleistermateriaal op basis kunsthars. Eenmaal uitgehard en voorzien van een coating is het waterdicht en is beton cire haast niet van massief beton te onderscheiden. Je kunt het zowel op de muur als op de vloer aanbrengen en ook werkbladen die totaal verweerd zijn kun je er perfect mee renoveren. Zeker een aanrader dus als je een keukenrenovatie overweegt en van een moderne, strakke betonlook houdt.

Tegels, muren en het plafond schilderen

Ben je die lelijke, saaie tegels in je keuken beu, maar heb je niet het budget om ze te vervangen? Overschilder ze dan met tegelverf. Het schilderen van muurtegels is niet moeilijk en als je de juiste materialen gebruikt, zoals een goede hechtprimer en lak, zien ze er straks weer als nieuw uit. Schilder ook gelijk het plafond en het pleisterwerk en experimenteer daarbij gerust eens met contrasterende kleuren. Maak desnoods van tevoren een moodboard zodat je de kleuren goed op elkaar kunt afstemmen.

Vlekken op de muur overschilderen

In een keuken die veel gebruikt wordt, zijn de muren en het plafond soms (plaatselijk) erg vuil of vettig. Het is belangrijk dat je vuile oppervlakken eerst goed schoonmaakt en ontvet voordat je eroverheen schildert. Het beste gebruik je water met daarin een flinke scheut ammonia of, wanneer je ammonia te veel vindt stinken, een natuurlijk product zoals St. Marc (ruikt naar dennenhars). Gebruik bij hardnekkige vlekken zoals vochtvlekken, roet- of nicotinevlekken een speciale isolerende primer of isolerende muurverf.

Keukenrenovatie: goedkoper dan je denkt!

Het met de hand schilderen van de keukenkasten en het werkblad is een vrij arbeidsintensief klusje. Heb je hier geen zin in of tijd voor en wil je zeker weten dat het goed gebeurt, laat het dan over aan een vakman. Een professionele schilder beschikt over de juiste kennis en materialen en kan je indien gewenst ook adviseren over de verschillende afwerkingsmogelijkheden. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt en zo'n professionele keukenrenovatie door een schilder is heel wat goedkoper dan een nieuwe keuken.

Richtprijzen

Werk Richtprijs per m² Offerte
Keuken renoveren Op aanvraag Offerte

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw keuken laten renoveren & verven door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte