Badkamer schilderen

Muur badkamer

Badkamer schilderen? De badkamer is een vochtige ruimte waardoor de juiste soort verf of verfsysteem dient gebruikte te worden. De badkamer is één van de belangrijkste plaatsen waar binnenschilderwerken plaatsvinden.

Badkamermuren schilderen

Badkamermuren komen in contact met water en vocht ( condensdatievocht ). Afhankelijk van het materiaal van jouw badkamermuur kan je kiezen voor het juiste verfsysteem. Bestaat jouw badkamermuur uit pleisterwerk, dan volstaat het aanbrengen van een primer en de afwerking met een gewone muurverf voor badkamers. Bestaat jouw badkamermuur uit gyprocplaten, dan dienen deze zeker en vast geschikt te zijn voor vochtige ruimtes. Gebruik uitsluitende de groene en waterdichte gipskartonplaten. Behandel de platen op de randen met een speciale waterkerende pasta / verf en kies voor een solventgedragen muurprimer. (  matte acrylaat verf ) Klik hier hoe hoe je gyprocplaten het beste schildert. Woon je in een oud gebouw dan heeft een oude bakstenen muur ook wel iets. Deze kan je ook perfect schilderen met een verf geschikt voor vochtige ruimtes.

Tip: vooraleer je verf koopt, controleer de verpakking of deze geschikt is voor badkamers en vochtige ruimtes.

Plafond badkamer schilderen

Geverfde badkamermuren

Het plafond van een badkamer mag geschilderd worden met een plafondverf geschikt voor badkamers. Belangrijk is dat er in vochtige ruimtes voldoende verluchting is. Dat kan geschieden via de ramen, deuren en een verluchtingssysteem. Bij onvoldoende afvoer van vochtige lucht, bestaat de kans dat er schimmelvorming optreedt, meestal in de hoeken van het plafond en aan de ramen. Wens je het plafond te herverven, schakel dan alle oneffenheden uit zoals afbladerende verf en eventuele naden. Schuur alles fijn en ontstof. Pas dan kan je een waterdichte primer aanbrengen en een afwerkingslaag.

Elke soort plafond heeft een eigen aanpak en verfsysteem. Denk maar aan plafondtegels, houten planchetten in badkamers, plafond in PVC, plafond in pleisterwerk, plafond in beton, plafondbalken enz...

Tip: koop een verf met satijnglans, dan heb je minder kans op schimmels.

Badkamertegels verven & faiencetegels schilderen

Nieuwe badkamertegels hoeven uiteraard niet geschilderd te worden. Zij bieden voldoende bescherming tegen vocht. Bij een badkamerrenovatie kan het herschilderen van badkamertegels & badkamermozaïek een goedkopere oplossing zijn. Tegenwoordig bestaan er tal van mooie kleuren om jouw badkamer terug een fris gevoel te geven. Belangrijk is dat bestaande faience goed ontvet wordt. Klik hier en ontdek alles over badkamer tegels schilderen.

Geschilderde badkamertegels

Badkamerdeur & ramen schilderen

Ook jouw deuren & ramen moeten een verflaagje krijgen om ze te beschermen tegen vuil en vocht. Je kan kiezen om schilderdeuren in badkamers of vol houten deuren in badkamers te verven. Best is dat je verf gebruikt op basis van satijnglans.

Deur badkamer schilderen

Badkamermeubel schilderen

Ook een oud badkamermeubel kan perfect herschilderd worden. Afhankelijk van het soort materiaal, kan voor het juiste verfsysteem gekozen worden. Kies de juiste verf voor grenen, eik, teak, MDF, melamine... Best gebruik je een lakverf voor de afwerking van badkamermeubelen, uiteraard indien nodig behandeld met een primer. Ze bieden een goede bescherming tegen krassen, vuil en vocht. Klik hier en ontdek onze tips hoe je het best een badkamermeubel verft.

Vloeren in de badkamer

Ligger er geen keramische tegels in jouw badkamer? Dan eventueel kurk, hout, natuursteen, beton een optie zijn. Nieuwe of bestaande vloeren kunnen behandeld worden met het juiste verfsysteem. Niet enkel de kurkvloer maar ook keramische tegels kunnen zonder probleem geverfd worden.

Badkamerrenovatie

Soms is het beter om de badkamer volledig te strippen en alle toestellen te vervangen om vervolgens alles opnieuw te verven. Het herschilderen van een badkamer of badkamerrenovatie is werk voor specialisten. Wens je een mooie afwerking van jouw badkamer met de juiste verf, laat jouw badkamerrenovatie dan over aan een vakman.

Badkamer voor badkamerrenovatie

Prijs badkamer schilderen

Badkamermuren & plafonds Richtprijzen Offerte
Muren & plafond schilderen in pleisterwerk ( 2 lagen ) € 12 – € 16 m² Offerte
Muren & plafond schilderen in gyproc ( 2 lagen ) € 14 – € 18 m² Offerte
Vliesbehang plaatsen € 15 – € 20 m² Offerte
Vliesbehang schilderen € 12 – € 16 m² Offerte

Deuren Richtprijzen Offerte
Binnendeuren schilderen ( 2 lagen ) € 75 - € 180 / stuk Offerte


Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw badkamer laten verven door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte