Inkomhal schilderen

Inkomhal schilderen? Maak een goede indruk met een perfect geschilderde inkom of nachthal.

Muren inkom verven

De muren van de inkomhal worden het best met niet te donkere kleuren geschilderd omdat het meestal om een kleine ruimte gaat. Best is ze in het wit of met pastelkleuren te schilderen. De meest gebruikte verf is de standaard muurverf of latexverf. Deze kan gebruikt worden op behangpapier en op pleisterwerk. Is jouw woning al wat ouder, dan kan het zijn dat je de bestaande houten lambrisering wenst te verven. Hiervoor bestaan speciale lakken en houtbeitsen voor het verven van houtwerk in de inkomhal.

Tip: schilder een lange en smalle gang met veel deuren steeds in een licht kleur, behalve de achterste muur. Schilder deze donker, waardoor de gang er minder lang en smal zal gaan uitzien.

Zeer mooi zijn de muren verven met kalkverf. kalkverf is een matte decoratieve muurverf waar tijdens de droging een lichte vleug in ontstaat. Dit geeft de uitstraling van een authentieke kalkmuur. Gebruik deze verf in donkdere tinten. ( aanbevolen voor grote ruimtes )

Meubelen & trap verven

Geef jouw meubelen in de inkomhal een speciale behandeling. Er bestaan een aantal verftechnieken om jouw bestaande trap & meubelen in de inkomhal zoals tafels, bijzettafels, kasten en stoelen een speciale decoratieve afwerking te geven, denk maar aan patineren ( verouderen ) waardoor jouw meubelen er ouder gaan uitzien. Uiteraard kan je ze ook gewoon verven met een witte hoogglanslak of kleurlak.

De trap verven in de inkomhal kan je met met een witte lak of een andere kleurlak. Wens je de trap in hout te verven en de houtstructuur zichtbaar te laten, dan kan je kiezen tussen een vernis, beits of houtolie. In een moderne woning past een trap in beton. Ook deze kan je verven met speciale betonverf.

Plafond inkom verven

Het plafond in de inkomhal en nachthal kan je het beste verven in een lichte kleur, zeker een paar tinten lichter dan de muren. Je kan voor het plafond een gewone plafondverf gebruiken. Dergelijke latexverf is geschikt voor bepleisterde plafonds. Plafonds in hout + plafondbalken of plafondtegels dienen een speciale behandeling te krijgen.

Voordeur en binnendeuren

Deuren in de inkomhal en nachthal schilder je het beste in een lichte kleurtint, anders gaan ze te dominant overkomen. Schilder ze bijvoorkeur in het wit of een schelpkleur. Afhankelijk van de soort deur ( massieve houten deur / schilderdeur ) kan je deze afwerken met een goed dekkende lakverf ( mat / glans ).

Inkomvloer schilderen

De inkom is een plaats waar de vloer zeer zwaar belast wordt. Kies daarom zeker voor een degelijke vloerbekleding zoals keramische tegels. Bestaat jouw vloer uit hout zoals laminaat of een plankenvloer? Wens je jouw vloer te renoveren? Dit is geen probleem. Een combinatie van schuurwerk, vernissen en lakken geeft jouw woning terug een nieuwe inkomvloer.

Laat ook jouw inkom verven door een schilder! Maak een goede eerste indruk.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw inkom laten verven door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte