Slaapkamer schilderen

Slaapkamer schilderen? Zorg er dan steeds voor dat deze rust uitstraalt. De manier van verven is een kunst of maar ook de juiste kleur kiezen is uitermate belangrijk om een gezonde nachtrust te vatten.

Muren slaapkamer schilderen

Afhankelijk van de afwerking van de muren kan voor het juiste verfsysteem gekozen worden. De meeste muren worden geschilderd met een watergedragen latex muurverf. Dergelijke verven zijn verkrijgbaar in honderden kleuren en kunnen kant-en-klaar gekocht worden in de verfwinkel of aangemaakt worden met de verfmengmachine. Je kies de kleur die je liefste ziet a.h.v. een kleurenkaart. Ben je niet zeker van jouw keuze, dan kan je steeds kleuradvies vragen in jouw verfwinkel of aan een onafhankelijke interieurspecialist.

De werkwijze om een mooi verfresultaat te krijgen na het verven hangt af van het materiaal. Populair is het verven van bepleisterde muren en muren met behangpapier en vliesbehang.

Tip: Slaapkamers in een nieuwbouwwoning kunnen pas laat na oplevering geverfd worden. Deze dienen eerst goed uit te drogen.

Welke kleuren kiezen?

Een slaapkamer is een plaats om rustig te worden. Kies daarom steeds voor natuurlijke kleuren of pastelkleuren. Populair zijn zachte kleuren zoals Toscaanse kleuren. Deze kleuren zijn zacht maar stralen toch nog voldoende warmte uit. Grijstinten, aardekleuren en taupekleuren zijn een echte aanrader voor slaapkamermuren.

Zachte kleuren voor een slaapkamer

Plafond slaapkamer schilderen

Plafonds in slaapkamers kan je verven met een eenvoudige maar kwalitatieve plafondverf. Uitermate geschikt zijn de watergedragen latexverven. Zij laten zich zeer makkelijk verven op allerlei soorten materialen zoals het bepleisterde plafond. Bij het verven van een plafond in hout in een slaapkamer kan je kiezen om deze te beitsen of te lakken. Zorg ervoor dat je het plafond verft zonder strepen. Bestaande plafonds dien je zeer goed te reinigen vooraleer je een verflaag aanbrengt.

Tip: schilder het plafond steeds in een lichter kleur dan de muren. Anders wordt het plafond "te zwaar" en valt het teveel op.

Vloer slaapkamer schilderen

Ook de vloer in de slaapkamer kan af en toe een nieuwe verflaag gebruiken of dient regelmatig behandeld te worden. Voor het schilderen van een houten slaapkamervloer zoals een plankenvloer kan je kiezen tussen transparante lak of vernis, dekkende slijtvaste verf en parketolie (naturel of gekleurd). Uiteraard kan je de houten vloer ook schilderen met bijvoorbeeld een witte verflak.

Kurkvloeren, betonvloeren, natuursteenvloeren, keramische tegels en laminaatvloeren hebben alle een andere manier van verven en een ander verfsysteem.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw slaapkamers laten verven door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte