Kinderkamer schilderen

Jouw kinderkamer schilderen? Verf één van jouw kamers voor kinderen & tieners in een hippe kleur. Tegenwoordig bestaan er tal van leuke kleuren voor tienerkamers voor jongens en meisjes.

Muren kinderkamer schilderen

De muren van een kinderkamer of tienerkamer worden meestal in een ander kleur geschilderd dan een babykamer. De pastelkleuren worden vermijden en men gaat meer felle kleuren gebruiken en stoere kleurtinten zoals blauw, rood of groen of oranje. Bepleisterde muren van een kinderkamer worden meestal geverfd met een latexverf. Deze verf is in tal van kleuren verkrijgbaar. Is de kinderkamer gelegen onder het dak in een zolderruimte dan ga je waarschijnlijk ook gyprocplaten moeten schilderen.

Oude muren van een kinderkamer dien je misschien opnieuw te behangen met behangpapier of vliesbehang. Behangpapier kan je ook zonder problemen overschilderen met een muurverf.

Plafond kinderkamer schilderen

Het plafond van een kinderkamer verven doe je met een neutrale watergedragen latexverf. Populaire kleuren zijn wit en pastelkleuren. Zorg ervoor dat het kleur van het plafond steeds lichter is dan de muren. Het plafond in pleisterwerk kan je schilderen met een plafondverf. Plafonds in hout of PVC hebben nood aan een speciale afwerkingslaag.

Deur kinderkamer schilderen

De deuren van een kinderkamer kunnen geverfd worden met een lakverf ( schilderdeuren ). Massieve houten deuren kunnen ook gelakt worden of voorzien worden van een houtbeits, vernis of houtolie.

Vloer kinderkamer schilderen

De houten plankenvloer tenslotte van een kinderkamer kan geverfd worden met een vernis, verf of olie voor laminaat & parket. Natuursteen vloeren & keramische tegels kunnen geverfd worden met een standaard 1-componentverf of een 2-componenten verfsysteem.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw kinderkamer laten verven door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte