Villa schilderen

Nieuwbouwvilla schilderen of een bestaande villa verven? Voor alles bestaat er een verfsysteem.

Buitenschilderwerken villa

Een vakschilder verzorgt tot in de perfectie de schilderwerken aan een villa, landhuis, hoeve...

Gevel villa schilderen

De buitengevel van een villa kan je schilderen met een muurverf, speciaal voor buitengebruik. Kies steeds voor een kwalitatieve damp-open gevelverf. Afhankelijk van het materiaal waaruit de buitenmuren bestaan kan je het meest geschikte verfsysteem toepassen.

Belangrijk is dat de buitengevels eerst schilderklaar worden gemaakt. Denk vooral aan oude gevels met loszittende verfresten of buitenmuren met vochtproblemen. Wens je de buitenmuren te herschilderen, dan dienen deze eerst klaar gemaakt te worden om een mooi resultaat te verkrijgen. Nieuwe gevels in rode baksteen kunnen direct geschilderd worden, mits in acht neming dat deze voldoende droog zijn uiteraard. 

Bijna elke gevel dient eerst geschilderd te worden met de juiste primer of grondlaag. Zo kan de afwerkingslaag goed hechten op de muren en neemt deze niet te veel verf meer op.

Ontdek hier meer informatie over het (her)schilderen van gevels in: baksteen, cellenbeton, na-geïsoleerde buitengevels, pleisterwerk / crepi, houten gevelbekleding, vochtige buitenmuren en gecementeerde buitengevels.

Er bestaan een aantal decoratieve verftechnieken die toegepast kunnen worden op de buitenmuren van een villa. Denk maar aan het kaleien van een villa.

Buitenschrijnwerk villa schilderen

Heeft het buitenschrijnwerk van jouw villa een nieuwe verflaag nodig? Dienen alle ramen, deuren, schuifdeuren, voordeur... geschilderd te worden? Hier bestaan ook een aantal mogelijkheden. Wens je de kleur van het houten buitenschrijnwerk te behouden? Kies dan voor beitsen, oliën of voor een transparante vernis. Wens je een kleur te geven ( wit, grijs, groen,... ) aan houten ramen & deuren, dan kies je het beste voor een buitenlak. Uiteraard i het ook mogelijk om PVC schrijnwerk en aluminium schrijnwerk te schilderen / herschilderen. Vraag aan jouw vakman goede raad welk verfsysteem het meeste geschikt is.

Hekwerk villa schilderen

Ook het metalen hekwerk dient periodiek een nieuwe verflaag te krijgen om het beschermen tegen vocht en roest.

Binnenschilderwerken villa

Doorgaan kunnen bij binnenschilderwerken, afhankelijk van het ondergrond, de binnenmuren en plafonds van een villa geschilderd worden met een latex gedragen muur- en plafondverf. De houten trap of metalen trap kan geschilderd worden in een lak of een houtolie, beits of vernis. Ook de binnendeuren, keuken & keukenkasten, lambrisering, vloeren, meubelen, radiatorkasten, binnenramen kunnen geverfd worden met de juiste verf.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw villa laten verven door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte