Nieuwbouw schilderen

Muur nieuwbouw schilderen

Een nieuwbouw schilderen zoals een nieuwbouwappartement & nieuwbouwwoning is een hele verfklus. Tal van kamers dienen geverfd te worden. Maar wat kost een nieuwe woning schilderen en hoe pak je dit het best aan?

Muren nieuwbouw schilderen: droogtijd respecteren

Wanneer is de tijd rijp om mijn nieuwe binnenruimtes te verven? Deze vraag stellen veel kersverse bewoners van een nieuwe villa, huis of appartement, loft of studio. Zoals je weet wordt een nieuwbouw opgebouwd met bouwmaterialen waar veel water aan te pas komt. Soms staat de ruwbouw ook maandenlang in regen en wind.

Offerte nieuwbouw schilderen

Vooraleer je kunt verven, dienen alle muren opgedroogd te zijn zodoende de primer en afwerkingslaag goed aan muren en plafond blijven hangen. Daarom is het belangrijk om na de pleisterwerken en na het plaatsen van het schrijnwerk de woning goed te ventileren zodoende alles goed kan uitdrogen. Om dit proces te versnellen is het mogelijk om een bouwdroger in te schakelen. Toch blijft natuurlijke ventilatie het beste droogproces.

Geverfde nieuwbouw

Over het algemeen wacht je het best minimum 1-2 jaar na oplevering vooraleer je begint te verven. Maar ook na 1 jaar dien je de vochtigheidsgraad te meten. Afhankelijk van het soort seizoen ( natte / droge zomer ) zijn de muren schilderklaar. Ook dient een nieuwbouw zich wat te "zetten". Er kunnen kleine scheurtjes tijdens het drogen ontstaan. Als je te vroeg schildert, dien je alles opnieuw te verven.

In theorie kan je pleisterwerk schilderen als je nog een gehalte aan restvocht hebt van kleiner of gelijk aan 2%.

Om te testen of jouw muren "schilderklaar" zijn kan je gebruik maken van een vochtigheidsmeter. Deze kan je meestal lenen bij de gespecialiseerde verfzaak of je kan een vochtigheidsmeter kopen ( al vanaf €25 ). Jouw nieuwbouw laten schilderen door een schildersbedrijf of vakschilder? Zij zullen gratis de test voor je doen.

Prijs nieuwbouw schilderen

Werk Richtprijzen Offerte
Muren & plafond schilderen in pleisterwerk ( 2 lagen ) € 12 – € 16* m² Offerte
Muren & plafond schilderen in gyproc ( 2 lagen ) € 14 – € 18* m² Offerte
Binnendeuren schilderen € 75 - € 180 / stuk Offerte

De kostprijs om een nieuwbouw te schilderen, is afhankelijk van zeer veel factoren. Doe je het zelf of schakel je een schilder in? Welke soort verf wordt er gebruikt? Hoeveel lagen verf zijn er nodig om tot een mooi resultaat te komen, welke soort ondergrond dient er geschilderd te worden.. Wij raden aan om een offerte aan te vragen via onze website. Of bekijk de richtprijzen.

Schilderklaar plafond in gyproc nieuwbouw

Kamers & plaatsen binnen een nieuwbouw

Na voldoende uitdroging kunnen alle kamers & materialen geschilderd worden:

Welke ruimte of kamer wens je te schilderen?

* richtprijzen

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw nieuwbouw laten verven door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte