Babykamer schilderen

Ook de allerkleinsten verdienen een mooie en frisse kamer. Daarom is de babykamer schilderen een echte must voor kersverse vaders en moeders.

Muren babykamer schilderen

De muren van een babykamer worden het best geschilderd in zachte & rustige kleuren zoals pastelkleuren zoals babyblauw, babygeel of babyroze... daar worden baby's rustige van. De verf kan bestaan uit gewone muurverf voor muren in pleisterwerk. Uiteraard kan je ook de baykamer behangen met behangpapier of vliesbehang dat je naderhand ook kunt overschilderen. Ben je op zoek naar ideeën of verftips om de babykamer te verven en in te richten, vraag dan raad aan de medewerker van jouw verfwinkel of aan iemand die verfadvies geeft.

Ben je zwanger en wens je de babykamer te verven tijdens de zwangerschap, dan raden wij aan dit over te laten aan een schilder. Het verven is een vrij zware onderneming wat bij hoogzwangere vrouwen een probleem kan vormen.

Tip: begin de schilderwerken op tijd zodoende de verf goed kan uitdrogen en de verflucht grotendeels verdwenen is. Verlucht de babykamer voor de bevalling voldoende.

Plafond babykamer schilderen

Het plafond van een babykamer verven kan in zachte en heldere tinten. Hiervoor kan men een gewone plafondverf gebruiken.

Tip: kies steeds een verf op waterbasis. Dit soort verf is minder schadelijk voor het kind, bovendien kan je alles schoonmaken met water.

Vloer babykamer schilderen

Een houten vloer in de babykamer kan ofwel met een beits, vernis of houtolie geverfd worden. Wens je een houten vloer in het wit schilderen, dan is een lak voor houten vloeren de beste oplossing.

Onderstaand een paar voorbeelden:

Babykamer meubels schilderen

Om de meubelen van de babykamer of doorgroeikamer op te frissen kan je het babybedje, babykast, baby verzorgingstafel, babybox... verven. Meestal bestaan deze meubelen uit MDF, massief hout of melamine. Vraag raad aan jouw vakschilder of doe-het-zelfzaak welke verf veilig kan gebruikt worden.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw babykamer laten verven door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte