Appartement schilderen

Appartement schilderen? Gebruik dan de juiste verf en verfmateriaal voor een optimaal resultaat.

Muren appartement schilderen

Muren in pleisterwerk schilder je het best met een gewone muurverf. Hiervoor gebruikt men een watergedragen latexverf. Nieuwe muren schilderen van een nieuwbouwappartement is mogelijk maar deze dienen eerst voldoende uit te drogen vooraleer je begint te schilderen. Oude muren dien je eerst te retoucheren / plamuren en vervolgens fijn glad te schuren. Nadat ze stofvrij gemaakt zijn, kan je met de verfrol de muren verven. Alle hoeken kan je schilderen met een verfborstel. Bestaand behangpapier of nieuw behang / vliesbehang kan je perfect met een muurverf schilderen. Ongeacht jouw drager, meestal dien je eerst een primer aan te brengen en vervolgens de afwerkingslagen. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing op de verfpot van jouw verfmerk.

Plafond appartement schilderen

Plafonds in pleisterwerk kan je verven met een eenvoudige latex plafondverf op waterbasis. Eerst en vooral zul je een primer of grondlaag moeten aanbrengen. Er bestaan reeds voorgekleurde primers in het kleur van jouw afwerkingslaag. Zo dien je minder afwerkingslagen te voorzien. Om een plafond zonder strepen te verven, dien je een aantal verftips in acht te nemen. Ook gyproc plafonds hebben een primer nodig en vervolgens een latexverf. PVC plafonds ( kunststof plafond ) voorzie je na reinigen van een goede hechtprimer en vervolgens een afwerkingslak. Ook een plafond in hout is schilderbaar. Hier kan je opteren voor een houtolie, beits, vernis of een lakverf.

Deuren appartement verven

Schilderdeuren verven of massieve houten deuren in een appartement verven? Geen probleem. Voor elke soort deur bestaat er een verfsysteem.

Appartementsvloer verven

Kan jouw oude vloer of nieuwe vloer een lekje verf gebruiken? Voor houten vloeren zoals laminaatvloeren, plankenvloer of parketvloeren bestaan er een aantal mogelijkheden zoals lakken, vernissen, beitsen of houtolie. Ook voor kurkvloeren, betonvloeren, natuursteenvloeren en keramische vloeren bestaat er een verfsysteem.

Keuken appartement verven

Jouw keuken schilderen? Renoveer jouw oude keuken door de keukenkasten te schilderen in hout of kunststof met een nieuw laagje verf. Er bestaan zeer goede verven voor keukens die perfekt oude lak, melamine, acryl, laminaat (HPL) of kunststof fineer dekken.

Schilderen appartement

Na voldoende uitdroging kunnen alle kamers & materialen geschilderd worden:

Welke ruimte of kamer wens je te schilderen?

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw appartement laten verven door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte