Zolderruimte schilderen

Je kan van de zolderruimte een toffe plaats maken, denk maar aan een extra slaapkamer, kinderkamer, een bureauruimte, zitruimte of een hobbykamer. Na de zolderrenovatie dien je de zolderruimte te schilderen.

Zoldermuren schilderen

Nieuwe zoldermuren worden meestal opgetrokken uit baksteen of worden bepleisterd. Baksteen zoldermuren verven is geen probleem. Hiervoor gebruikt men meestal een primer en eenvoudige muurverf voor zoldermuren. Soms plaatst men voor oude zoldermuren gyprocplaten in de vorm van een valse wand. Ook gipskartonplaten verven is geen probleem, gebruik eerst een primer en werk dan af met een muurverf.

Tip: verf de gyprocplaten zo snel mogelijk. Gyprocplaten die geen verflaag krijgen, gaan op termijn beginnen verkleuren en zijn moeilijker overschilderbaar.

Plafond zolder verven

Het plafond van een zolderruimte kan bestaan uit gyplat, pleisterwerk, gipskartonplaten, PVC / kunststof lamellen of een afwerking in hout. Voor elk materiaal bestaan er een verfsysteem. Meestal zal men eerst een primer of grondlaag moeten plaatsen om vervolgens het zolderplafond af te werken met een latexverf of een lakverf. Ook schuine delen van de zolderruimte kan je perfect verven.

Zoldervloer verven

Nieuwe zoldervloeren hebben meestal geen verflaag / beschermlaag nodig. Oude houten zoldervloeren kunnen behandeld worden met een vernislaag, beits of een houtolie. Zo kan je de kleur en structuur van het hout bewaren. Uiteraard kan je de zoldervloer ook een kleur geven, door deze te verven met een gekleurde lakverf. Tenslotte kan je een oude kurkvloer op zolder of een laminaatvloer ook renoveren door deze te verven.

Tenslotte kan je de zolderruimte een extra "toch" geven door hier en daar leuke muurstickers te voorzien. Extra leuk voor de kinderen !

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw zolder laten verven door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte