Toilet schilderen

Ook de kleinste plaats in huis heeft nood aan een frisse indruk. Jouw toilet schilderen is niet zo moeilijk.

Toiletmuren schilderen

Aangezien het toilet een zeer kleine ruimte is waar je soms enige tijd doorbrengt, is het aangenaam dat dit een rustige ruimte wordt. Schilder daarom steeds de toiletmuren in rustige kleuren zoals witte tinten of pastkleuren / aardekleuren. Wat mooi kan zijn is 1 muur in een bepaalde opvallende tint verven. Of deze muur voorzien van een houten wandbekleding. Smuk het geheel op met bijvoorbeeld muurstickers, spiegel en een klein plantje. Voor het schilderen van bepleisterde muren volstaat het gebruik van een latex muurverf. Deze is in tal van kleuren te verkrijgen.

Plafond toilet verven

Bestaat het plafond van jouw wc uit pleisterwerk dat volstaat het gebruik van een latex plafondverf. Hou de kleur van het plafond steeds lichter dan de muren, zeker in een kleine ruimte zoals het toilet.

Toiletdeur verven

Een toiletdeur zoals een schilderdeur kan je verven in een matte of half-glanzende lakverf. Een volhouten toiletdeur renoveren en herschilderen? Dan kan je opteren voor een vernis, beits of een houtolie. Je kan uiteraard deze deuren ook lakken met een dekkende lakverf.

Toilettegels verven

Ook muurtegels in het toilet zoals oude keramische tegels en natuursteentegels kunnen geverfd worden. Deze kunnen met een muurverf of lakverf afgewerkt worden. Gladde tegels dien je zeker en vast voorzien van een primer om de hechting van de afwerkingslaag te kunnen verzekeren.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw wc laten verven door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte