Berging & garage schilderen

Ben je van plan om de gemetste muren van een garage te verven? Dat kan. Je dient rekening te houden met een aantal zaken.

Baksteen garagemuur & plafond verven

De garage kan je schilderen met een gewone muurverf voor garages en plafondverf. Beter gekend als een latexverf op waterbasis. Vooraleer je begint te verven, raden wij aan om eerst een voorstrijkmiddel of primer te gebruiken. Je kan deze aanbrengen met een verfborstel en een verfrol met halflange haren. Dankzij de primer voor garages, zal het water in de latexverf niet direct in de muur trekken. Onbehandelde garagemuren ( baksteen, betonsteen ) hebben een zeer hoge capillaire werking.

Schilder niet te licht

De garage wordt gebruikt als werkplaats, atelier of als autostalling. Als gevolg van het gebruik van de garage worden de garagemuren snel vuil. Denk maar aan opspattend water, uitbloeingen, roetvorming, schimmel, vlekken & vuilaanslag... daarom raden we aan om de muren niet spierwit te verven maar ze licht in te kleuren met een kleurpigment. Dergelijk pigment is te koop in een kleine tube.

Werkwijze garage verven

Vooraleer je de garage begint te verven, is het aangeraden eerst alle muren schoon te maken en vervolgens alle vuil op de grond te verwijderen.

Vooraleer je begint te verven, dienen alle muren en plafond voldoende droog te zijn. Een nieuwbouw te snel verven kan ervoor zorgen dat alle verf loskomt en dat je opnieuw mag beginnen. Na het plaatsen van de eerste laag primer met borstel en verfrol, laat je deze verf goed uitdrogen. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Na het aanbrengen van de primer verf je met een eerste latex afwerkingslaag. Deze kan je ook met een rol en borstel aanbrengen. Indien nodig kan je een tweede verflaag aanbrengen. Kies steeds een kwalitatieve verf zodoende ze voldoende dekt.

Garagevloer verven

Ofwel worden garagevloeren voorzien van tegels ofwel kan je ervoor opteren om een betonnen garagevloer te schilderen. Voor het schilderen van een garagevloer, verf je het best met een sneldrogende betonverf / vloerverf of speciale coating voor garages. Zorg ervoor dat alle vuil & vet verwijdert werd vooraleer je begint te verven.

Je kan kiezen tussen:

  • 1 component garagevloer coating
  • 2 componenten garagevloercoating ( 2K Epoxy Vloercoating voor zware belasting )

 Deze coatings zijn bestand tegen vet, olie, benzine en vele andere chemicaliën.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw garage laten verven door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte