Salon schilderen

Living schilderen? Een leefruimte zoals een salon & living dienen voorzien te worden van de juiste verf en kleur. Wij geven een aantal tips hoe je het best een living schildert.

Salonmuren schilderen

De binnenmuren van de livingruimte kan het best schilderen met een watergedragen muurverf voor binnenmuren. Meestal spreekt men over een latexverf. Deze is in zeer veel kleuren te krijgen in de verfwinkel of doe-het-zelf zaak. Welke kleur je het beste kiest is een beetje afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Je kan werken met 1 basiskleur en lichtere secundaire kleuren. Je kan werken met zeer lichte verftinten en 1 opvallende of felle kleur om bijvoorbeeld een bepaalde muur of plaats te accentueren. Not done zijn alle muren in dezelfde opvallende kleur te verven, dit maakt het zeer druk én saai. Kies liever voor aarde-kleuren en taupe-kleuren. Warme en zonnige kleuren kunnen "koude" ruimtes dan weer een warm gevoel geven.

Tip: Weet je niet goed welke kleur het beste zou passen in jouw interieur, vraag dan advies aan een kleurconsulent, jouw verfzaak of aan de schilder / schildersbedrijf in jouw buurt.

Afwerking salonmuren

Welke verf en verfsysteem je kan / zal toepassen is afhankelijk van de afwerking / staat van de salonmuren. Je kan bijvoorbeeld nieuwe bepleisterde salonmuren perfect schilderen met verf als ze voldoende uitgedroogd zijn. Bestaande muren in de zitruimte, zoals muren behangen met gewoon behangpapier of vliesbehang kunnen direct overschilderd worden. Muren in baksteen zijn ook mooi. Ze kunnen gewoon naturel gelaten worden of ze kunnen met een goede muurverf behandeld worden.

Salonvloer schilderen

Ook de salonvloer kan een verfbeurt gebruiken? Houten salonvloeren worden meestal voorzien van een transparante beschermlaag om de structuur en de kleur van het hout niet weg te steken. Meestal worden dergelijke houten vloeren voorzien van een transparante lak, vernislaag of van een (kleur)beits. Ook het gebruik van een parketolie behoort tot de mogelijkheden. Tenslotte kan je opteren om een vloer in hout een volledig ander kleur te geven dankzij de lakverf. Populaire zijn witte gelakte houten vloeren. Een 2-compontentenverf of coating is aangeraden bij intensief gebruik van de vloer.

Het is ook mogelijk om een laminaatvloer in de salonruimte te behandelen. Voor het schilderen van een laminaatvloer gebruik je het beste een slijtvaste, 2-compontenten vloerverf op polyurethaanbasis.

Tenslotte wens je misschien een salonvloer in beton of kurk te verven? Of een oude natuursteenvloer of keramische tegel?

Plafond living verven

Plafond in de living zonder strepen verven? Geen makkelijke klus! Toch bestaan er een aantal handige tips om dit te verwezenlijken. Bij een gewoon plafond dat goed is uitgedroogd, kiest men meestal voor het gebruik van een watergedragen plafondverf. Dergelijke verf is bijna overal te verkrijgen. Ze is speciaal ontwikkeld voor het verven van plafonds om het beste resultaat te krijgen. Er bestaan speciale verven voor plafonds in pleisterwerk, plafonds in hout + houten balken en plafondtegels. Ook PVC plafonds en plafonds in beton zijn overschilderbaar met het juiste verfsysteem.

Salondeuren verven

Je kan opteren om houten salondeuren te verven in een houtbeits of houtolie. Zo geef je ze hun natuurlijke kleur terug. Wens je ze een ander kleur te geven? Dan kan je ze verven in een lakverf op waterbasis. Vooral schilderdeuren worden met een watergedragen lakverf afgewerkt.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw salon laten verven door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte