Verftechnieken

Er bestaan een aantal decoratieve schilderstechnieken en afwerkingsmaterialen om binnenmuren en buitenmuren, plafonds een speciaal effect te geven zoals marmeren, kaleien, patineren, mortex, beton ciré, tadelakt...

Patineren

Patineren is, net als het verouderen met antiekwas, een methode om een verflaag een wat ouder aanzien te geven. Er zijn verschillende manieren zoals patineren met kant-en-klaar patina, patineren met glaceerverf en patineren met verniswas.

Kaleien

Kaleien geeft een authentiek en rustgevend resultaat aan buitengevels. Kaleiverf is te verkrijgen in tal van kleuren zoals aardekleuren.

Beitsen

Beitsen om hout te beschermen en een rustieke uitstraling te geven.

Marmeren

Marmeren met behulp van pinnen, kammen en waaiers (in verschillende maten en vormen) kan de verf in verschillende lijnen en figuren worden getrokken.

Airless schilderen

Airless verf verstuiven wordt toegepast om vlot en kwalitatief grotere oppervlakten te schilderen. Meestal komt dit procédé voor bij industriële schilderwerken.

Andere / bezetting

Met mortex, beton ciré en tadelakt kunt je mooie muureffecten en plafondeffecten bereiken. Het zijn een soort decoratieve sierpleisters die handmatig worden aangebracht.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Nood aan een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte