PVC garagepoort schilderen

Garagepoorten in PVC, worden na verloop van tijd vuil en gaan verkleuren door invloed van UV-straling. Hoe kan je het best een garagepoort in PVC of kunststof schilderen en onderhouden?

PVC verven

PVC poorten hebben de neiging om op termijn er dof uit te gaan zien. De kleuren worden bleker door invloed van de zon. Zeker garagedeuren in PVC die blootgesteld worden aan zonlicht verkleuren het meest. Je dient niet jouw garagepoort te vervangen om terug die mooie diepe kleur te verkrijgen. E bestaan kwalitatieve PVC verven op de markt om jouw garagepoort er weer als nieuw te laten uitzien. Een likje verf maakt een wereld van verschil. Je kan ook steeds opteren om de poort te laten herspuiten.

PVC panelen kunnen heel glad zijn, waardoor het aangewezen is de verfwerken laten uitvoeren door een vakman. Schildersfouten door het gebruik van de verkeerde voorbereiding ( schuurwerk ) primer, lakverf, verftechnieken... zijn direct zichtbaar. Wens je een garagepoort te lakken met een oppervlaktestructuur ( houtnerf / stucco ) dan zijn foutjes wel minder snel zichtbaar.

De schilderwerken bestaan uit het reinigen, aanbrengen van een grondlaag en afwerken met een afwerkingslaag. De afwerkingslaag is te verkrijgen in tal van RAL-kleuren. De afwerkingslaag kan bestaan uit een matte afwerkingslaag, een zijdeglanslak of een hoogglanslak. Wij raden aan om steeds het kleur te kiezen zoals het buitenschrijnwerk, dat vorm een mooi geheel en laat de poort niet te veel opvallen. Kies steeds een verf die geschikt is om buiten te gebruiken.

Prijs PVC garagepoort schilderen


Werkzaamheden Richtprijs per m² Offerte
Reinigen Op aanvraag
Offerte
Grondlaag met primer voor metaal Op aanvraag
Offerte
Tussenlaag matte lak Op aanvraag
Offerte
Afwerkingslaag met hoogglanslak Op aanvraag
Offerte

Uit wat bestaat een PVC garagepoort

Een garagepoort in kunststof bestaat meestal uit een stalen geïsoleerde kern die wordt bekleed met PVC panelen / folie. Pvc volkernplanchetten kunnen worden bekleed met een UV-bestendige structuurfolie of zijn glad verkrijgbaar. De PVC panelen kunnen tal van stijlen en vormen hebben. De stijl van de poort zal ook de prijs van de verfwerken bepalen. Een garagepoort schilderen met veel cassettes zal veel meer kosten dan het laten schilderen van een vlakke moderne poort.

Volgende stijlen zijn mogelijk

 • Stucco gelijnd ( licht oneffen oppervlak )
 • Microline
 • Vlak modern
 • Houtimitatie
 • Cassette
 • Middellijn
Bespaar geld door de poort zelf af te plakken. Vervolgens kan je ze laten verven door een vakman.

Werkwijze PVC garagepoort verven

 1. Plaats een grondbeschermdoek of een plasticfolie om verfspatten op te vangen
 2. Plak met tape eventuele hang- en sluitwerk af, vergeet ook niet alle rubber en siliconen af te plakken
 3. Maak met een doek en wat synthetische thinner ( ontvetter ) de garagepoort schoon, verwijder alle vuil, roet en eventuele mosvorming. Zorg dat alle vet verdwenen is.
 4. Schuur met een fijn schuurpapier / schuurspons de garagedeur / PVC planchetten. Maak tijdens het schuren geen cirkelvormige bewegingen.
 5. Verwijder vervolgens alle schuurresten met een vochtige doek. Vervolgens kan je nawassen met wasbenzine. Zo kan de grondlaag goed aanhechten.
 6. Breng een geschikte grondlaag / primer aan, speciaal gemaakt voor PVC ondergronden. Gebruik hiervoor een verfrolletje voor de vlakke stukken. Een ronde borstel is aangewezen bij dieper gelegen stukken, bijvoorbeeld bij cassettepoorten. Gebruik bij een garagepoort met houtstructuur de juiste verfrol ( zachter ), zodoende je niet te veel druk op de rol dient uit te oefenen.
 7. Laat de primer verflaag voor PVC voldoende lang drogen. ( lees steeds de gebruiksaanwijzing )
 8. Vervolgens kan je de afwerkingslaag aanbrengen met rol en borstel. Na verloop van tijd breng je een tweede afwerkingslaag aan.
 9. Verwijder alle tape en folies en reinig het verfmateriaal.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw PVC garagepoort laten schilderen door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte