Metalen garagepoort schilderen

Metalen garagepoort

Ook garagepoorten in metaal hebben het op termijn zwaar te verduren. Na verloop van tijd beginnen ze te verkleuren en verliezen ze hun verflaag. 

Metalen kantelpoort herlakken

Een metalen garagepoort is vuurverzinkt en is in een grondlaag gelakt. Vervolgens wordt ze afgewerkt in een lakverf. Na verloop van tijd verkleuren deze kantelpoorten door invloed van het zonlicht, regen en hagel. Ook beginnen de poorten op termijn door te roesten. Je ziet ze veel in grote garagecomplexen. Daarom kan het zijn dat je deze metalen kantelpoorten moet voorzien van een nieuwe verflaag.

Je kan deze laten herschilderen of laten herspuiten. Je kan kiezen uit een groot gamma van RAL-kleuren. Meestal gebruikt men een UV-bestendige lakverf afwerkingslaag. Je kan een metalen garagepoort voorzien van een matte afwerkingslaag, een zijdeglanslak of een hoogglanslak. Indien de poort in zeer slechte staat is, dient men deze steeds te voorzien van een nieuwe grondlaag.

Na het aanbrengen van een aantal nieuwe verflagen, ziet de poort er weer als nieuw uit.

Prijs metalen garagepoort schilderen


Werkzaamheden Richtprijs per m² Offerte
Reinigen Op aanvraag
Offerte
Grondlaag met primer voor metaal Op aanvraag
Offerte
Tussenlaag matte lak Op aanvraag
Offerte
Afwerkingslaag met hoogglanslak Op aanvraag
Offerte

Werkwijze metalen garagepoort manueel (her)schilderen

  1. Maak de poort proper. Maak de stalen poortdeur eerst en vooral proper. Verwijder alle vuil,mos en eventuele loszittende verfresten. Gebruik hiervoor een staalborstel en schuurpapier. Vervolgens kan je een synthetische thinner gebruiken om te ontvetten.
  2. Breng de grondlaag aan. Vervolgens kan je de stalen poort lichtjes opschuren. Je dient alle vlakken mat te maken door middel van zeer fijn schuurpapier of een schuurspons en vervolgens nawassen met wasbenzine. Zit je volledig door de grondlaag heen, dan dien je eerst een primer voor metaal aan te brengen. Deze kan je ook lichtjes opschuren. Vervolgens alles weer stof- en vetvrij maken.
  3. Breng de afwerkingslaag aan. Vervolgens kan je met een ronde verfborstel, lakrol de antiroest afwerkingslaag in verschillende laklagen aanbrengen. Herhaal dit meerdere keren tot het gewenste resultaat. Er bestaan ook lakken voor metaal waarbij je geen grondlaag nodig hebt. Deze kan je direct op een propere ondergrond aanbrengen.
  4. Maak schoon. Reinig vervolgens alle materiaal met de juiste onderhoudsproducten.
Breng steeds hoogwaardige lak aan bij poorten die direct blootgesteld zijn aan zonlicht / regenslag, zo zal de levensduur van de poort gevoelig verlengd worden.

(Her)spuiten van een metalen garagepoort

Garagepoorten vertonen op termijn door invloed van UV-licht een witte krijtfilm. Dit geeft het uiterlijk van een woning een doffe, onfrisse indruk. Ook beschadiging aan je poort door werken, inbraak, aanrijding... dient herstelt de worden. Daarom kan je een bestaande garagepoort laten herspuiten i.p.v. manueel te laten lakken. Dit is een goede verfoplossing bij kleine beschadigingen aan de poort, zonder dat je de ganse poort dient te laten herverven of te laten vervangen. Wens je de kleur van het buitenschrijnwerk ( ramen / deuren ) aan te passen? Dan is het herspuiten van een garagepoort en alle andere schrijnwerk een goede oplossing.

Metalen garagepoort onderhouden

Om de poort mooi te houden is het belangrijk deze af en toe manueel te wassen met een zachte doek en een neutraal reinigingsmiddel. Gebruik nooit een hogedrukreiniger daar deze de laklaag kan beschadigen. De verflaag van je garagepoort onderhouden doe je het best 4x per jaar, zo bespaar je de laklaag en verleng je de levensduur van de poort.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw garagepoort laten schilderen door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte