Isolerende coatings

Isolerende coatings zijn coatings die gebruikt worden om warmtetransport tegen te gaan.

Isolerende coatings

Thermische isolerende coatings zijn industriële coatings die de stralingswarmte van de zon weerkaatsen voor industriële toepassingen. De coating werkt isolerend en condenswerend. Een isolerende coating moet sterk doch flexibel zijn, duurzaam, waterdicht, UV-bestendig en weersbestendig zijn. Bovendien mag de coating niet vergelen of op termijn verkleuren. Een isolerende coating isoleert tegen warmtetransport door straling, convectie en conductie.

Voorkomt verhitting

Het voordeel van een dergelijke coating is dat ze energiebesparend zijn omdat ze de opwarming verhinderen van bijvoorbeeld koelruimtes, opslagtanks, koelcontainers, trailers, mobilhomes, autobussen, veestallen en silo's. Maar ook de wanden, muren, gevels en daken van kantoorgebouwen, appartementsgebouwen, sociale woningen, industriële gebouwen ( opslagplaats, magazijn, productiehal... ) kunnen een isolerende coating behandeling gebruiken. Ze fungeert als een thermische isolatie waarbij energiebehoud primordiaal is.

Voorkomt corrosie

Bovendien is het verfsysteem ook een condenswerende coating waardoor elementen uit metaal en staal minder snel gaan roesten. De coating voorkomt condensatie en corrosie bij airco systemen, oliepijpleidingen, silo's, opslagtanks, schepen enz...

De producten en systemen zijn ontwikkeld voor specifieke toepassingsgebieden in bouw en industrie, voedings- en farmaceutische sector. Isolerende industriële schilderwerken dien je te laten uitvoeren door een professioneel coatingbedrijf.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Een isolerende coating laten aanbrengen door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte