Industriële coatings

Industriële coatings zijn coatings die gebruikt worden in een industriële omgeving tegen zuren, roest, corrosie, slijtage en chemische bestanddelen.

Hygiënische coatings

Plaatsen die gebruikt worden in een productieproces of een industriële omgeving dienen beschermd te worden tegen vervuiling en slijtage. Door het aanbrengen van de juiste verfcoating kan de levensduur, veiligheid en hygiëne gegarandeerd worden en worden de blootstellings- en prestatie eisen gegarandeerd. Hygiënische coatings worden aangebracht op machine-installaties, muren, vloeren en plafonds om zogenaamde cleanrooms te garanderen.

Brandwerende coatings

Om de brandveiligheid te verhogen van industriële constructies zoals loodsen, opslagruimtes, magazijnen, productiehallen enz... wordt een brandbescherming aangebracht via een brandwerende coating. De beschermlaag zal bij hoge temperaturen opzwellen waardoor hitte minder snel zal doordringen op een constructie. Hoe dikker de laag hoe meer brandresistenter. De coating kan aangebracht worden op metalen constructies & staalconstructies, houten constructies en betonconstructies.

Isolerende coatings

Thermische isolerende coatings zijn industriële coatings die de stralingswarmte van de zon weerkaatsen voor industriële toepassingen. De coating werkt isolerend en condenswerend. Een isolerende coating moet sterk doch flexibel zijn, duurzaam, waterdicht, UV-bestendig en weersbestendig zijn. Bovendien mag de coating niet vergelen of op termijn verkleuren. Een isolerende coating isoleert tegen warmtetransport door straling, convectie en conductie.

Anticorrosie-coatings

Metalen zoals aluminium, koper, roestvrij staal en verzinkte oppervlakken die blootgesteld staan aan vocht, zouten, slijtage en chemische bestanddelen in combinatie met zuurstof zijn gevoelig voor roestvorming. In sectoren zoals de bouwsector, scheepvaart, scheepsbouw, utiliteitsbouw, energiesector, horeca, storage en retail... is een goede behandeling tegen roest en corrosie van zeer groot belang. Dit kan dankzij een roestwerende coating.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Een antiroest coating laten aanbrengen door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte