Pijpleidingen

Pijpleidingen schilderen of herschilderen laat je het best aan een industrieel schilder over. Zij brengen een beschermlaag aan op alle soorten pijpleidingen & buisleidingen.

Industriële pijpleidingen & pijpstukken bestaan meestal uit beton, PVC, HDPE, GVK en staal. Afhankelijk van het te vervoeren materiaal zal gekozen worden voor de juiste soort pijpleiding en wandbekleding. Elke soort leiding dient beschermt te worden met een afwerkingslaag of industriële coating daar de meeste pijpleidingsystemen in aanraking komen met extreme omstandigheden & omgeving. Daarom moet de wand van de leiding chemisch bestendig zijn, waterdicht, niet vatbaar zijn voor roest en roestverschijnselen, zoals bladerroest, schilfers of oxydehuid. Bovendien dient alle materiaal in de buizen op een veilige en propere / hygiënische manier vervoerd te worden. Om de levensduur van een pijpleiding te verlengen, dienen ze ook slijtwerend gemaakt worden.

Pijpleidingen in metaal

Metalen pijpleidingen moeten soms herschilderd / overschilderd worden met een speciale verf / coating. Vooraleer ze worden afgewerkt met een topcoating, worden oude en loszittende verlagen verwijderd dankzij industriële stralingswerken. Dankzij de mobiele straalmachine, werpstraalmachine kan al dan niet stofvrij vacuümstralen uitgevoerd worden. Pijpenstralers stralen de binnenzijde van de pijpleidingen. Er wordt gestraald met metallische straalmiddelen of niet-metallische straalmiddelen.

Daarna worden de ferro, non-ferro, RVS en aluminium pijpleidingen inwendig en uitwendig voorzien van een coating dankzij een professionele verfspuitprocedé. Om de buizen inwendig te stralen wordt gebruik gemaakt van een pijpcoater. Dankzij de spuitcabine kunnen kleiner stukken ook in het atelier gespoten worden.

Pijpleidingen in beton

Betonnen pijpleidingen dienen dan weer beschermd te worden tegen roest en betonrot. Met de juiste verf en betoncoating worden ze beschermd tegen agressieve milieu's.

Soorten pijpleidingen

  • oliepijpleidingen & gaspijpleidingen
  • melkpijpleiding
  • waterstofpijpleiding
  • waterledingen & koelwaterleidingen
  • persleidingen voor afvalwater
  • ...

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw pijpleidingen laten schilderen door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte