Bedrijfsvloeren & kantoorvloeren schilderen

Ook bedrijfsvloeren dienen een behandeling te krijgen volgens het gebruik ervan.

Elke bedrijfsvloer is anders. Een gewone kantoorvloer zal het minder hard te verduren krijgen dan een industriële vloer. Afhankelijk van de activiteiten die plaatsvinden, zal elke vloer een andere belasting te verduren krijgen. Daarom is het belangrijk de vloer te behandelen met de juiste verf of coating. Of de belasting nu komt van personen, machines, agressieve stoffen... voor elke bedrijfsvloer en industriële vloer is er een oplossing. Men kan tal van soorten vloeren coaten zoals:

  • Akoestische vloeren: reduceren van geluidsoverlast zoals contactgeluiden.
  • Antislip & slipvaste vloeren: vermindering van uitglijden op de werkvloer.
  • Geluidsarme vloeren: geluidsarm makan van kantoorvloeren en industriële vloeren.
  • Onderhoudsvrije vloeren: creatie van vuilafstotende en antistatische vloeren.
  • Slijtvaste vloeren: verhoging van de slijtvastheid en levensduur van de vloer.
  • Waterdichte vloeren: vloeren die de opname van vocht verhinderen.

Afhankelijk van de plaats gebruikt men een vloerverf die geschikt is.

Toonzaalvloer & winkelvloer schilderen

Ook de vloer van een toonzaal of winkelruimte is zeer gevoelig voor slijtage. Bovendien dient een dergelijke vloer er altijd netjes uit te zien. Daarom wordt een speciale coating voor winkelvloeren aangebracht. Belangrijk is dat de vloer antislip en onderhoudsvriendelijk is. De vloer kan in alle soorten kleuren afgewerkt worden. Afhankelijk van de belasting wordt een geschikte verf of coating gekozen.

Kantoorvloer verven

Ook de kantoorvloer dient aan bepaalde eisen te voldoen. Kantoorvloeren worden dagelijks zwaar belast door rondstappende mensen, machines en mobiele kantoormeubelen. Daarom is een slijtvaste kantoorvloer niet weg te denken. Ook het onderhoud van deze vloeren moet makkelijk en eenvoudig zijn. Om storende geluiden op de werkvloer tegen te gaan, dient men contactgeluiden zo veel mogelijk te beperken. Ook dienen de vloeren veilig te zijn en mogen ze niet glad zijn. Hiervoor bestaan verschillende coatings voor bedrijfsvloeren.

Parkingvloer verven

Ook de vloer van een ondergrondse parking van een kantoor luchthavengebouw, openbare parking... dient behandeld te worden met de juiste coating voor parkings.

Magazijnvloer verven

Magazijnvloeren staan onder zware druk en belastende vervuiling. De magazijnvloer van een loods, magazijn, opslaghal, atelier, productiehal is onderhevig aan vocht, vet, olie, stof... afzetting van chemicaliën. Bovendien zijn ze door de belasting van heftrucks ook onderhevig aan slijtage. Na verloop van tijd zal de magazijnvloer niet meer veilig zijn om er werkzaamheden op uit te voeren. Daarom is het aangeraden de magazijnvloer te voorzien van een speciale grondverf of coating. Meestal gaat men een epoxy coating voor magazijnvloeren of een polyutheraan (PU)-coating voor magazijnvloeren gebruiken. Polyutheraan (PU)-coatings zijn meer UV-bestendig en worden het best gebruikt bij zonrijke magazijnvloeren.

Productievloer verven

Ook voor productievloeren bestaan er speciale verven of vloercoatings. Zij zorgen voor een veilig en hygiënisch gebruik van de vloer. De behandeling van een bedrijfsvloer waar voedingsmiddelen worden gemaakt zal anders afgewerkt worden dan de behandeling van een productievloer waar bijvoorbeeld non-food wordt geproduceerd. Afhankelijk van de werkzaamheden op de bedrijfsvloer zal gekozen worden voor een hygiënische coating, antislip & slipvaste coating, onderhoudsvriendelijke coating, slijtvaste coating, waterdichte coating... of een combinatie ervan.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw bedrijfsvloer laten schilderen door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte