Hoogspanningsmast

Het herschilderen van hoogspanningsmasten op grote hoogte is geen sinecure. Toch dienen ze om de 10 jaar herverfd te worden.

Hoogspanningsmasten & hoogspanningsposten zijn metalen constructies dewelke weer en wind dienen te trotseren. Daarom zijn ze gevoelig aan corrosie en roestvorming. UV-straling, zure regen, luchtvervuiling, chemische & agressieve milieu's... allen werken ze in op de beschermlaag van de hoogspanningsmast. Daarom dienen dergelijke elektriciteitsmasten periodiek geïnspecteerd te worden op roestvorming. Enkel zo kan de werking en veiligheid van de hoogspanningsmast verzekerd worden.

Men noemt dergelijke masten ook wel de portaalmast, donaumast, tonmast en deltamast. De verschillende onderdelen zoals de rok, mast, toren, traversen, broekstuk, toren, metalen balken... worden in grijs geschilderd of hebben de typisch rood-witte kleur. Welk verfsysteem dient gebruikt te worden om de hoogspanningsmasten te reviseren & schilderen, vraag je het best aan een bedrijf gespecialiseerd in industriële schilderwerken van masten.

De combinatie van straalwerken en bijhorende coatings zullen zorgen voor de nodige corrosiebescherming. Het herschilderen van hoogspanningslijnen omvat het veilig verwijderen van oude verfsystemen en verflagen en het herschilderen met de juiste verf / coating.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw hoogspanningsmast laten schilderen door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte