Windmolens & turbines

Ook windmolens en windturbines hebben nood aan een goede beschermlaag.

Zowel onshore windmolens als offshore windmolens komen in aanraking met een agressief milieu. Zeker windmolens die samen in een windmolenpark staan op zee of aan zee zijn zeer gevoelig aan corrosie. Metalen onderdelen zoals de metalen mast, de gondel ( aandrijfas, tandwielkast, generator, transformator kruimotor... ) en de rotorbladen zijn gevoelig aan roestvorming. Daarom dienen ze voorzien te worden van een goede anti-roest behandeling. Tegenwoordig worden rotorbladen van epoxyhars gemaakt om metaalvermoeidheid tegen te gaan.

Met speciale verven en coatings worden de windmolens behandeld. De verf wordt zowel manueel als via een spray-techniek aangebracht. Vooraleer speciale coatings voor windmolens worden aangebracht, dienen gereinigd te worden. Vooraleer een afwerking voorzien wordt, zal loszittende verf zal eerst via straaltechnieken verwijderd worden. De gebruikte coatings en verven dienen eigenschappen te bezitten die moeten voldoen om de werking en veiligheid van de windmolen te garanderen.

Windmolens laten verven laat je het best over aan een bedrijf gepsecialiseerd in industriële schilderwerken. Vraag via onze site een vrijblijvende offerte voor "windmolen schilderwerken aan", vergelijk de prijzen en kom in contact met de juiste aannemers.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw windmolens laten schilderen door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte