Bouwkranen & havenkranen

Ook industriële kranen dienen van tijd tot tijd voorzien te worden van een nieuwe verflaag. Ijzer en staal dienen geschilderd te worden teneinde de levensduur van de hijskranen te blijven garanderen.

Een bouwkraan of een havenkraan langs de kade van een haven of een terminal krijgt het zwaar te verduren. Hijskranen worden in zware omstandigheden en omgevingen gebruikt waardoor ze onderhevig zijn aan beschadigingen en externe factoren die inwerken op de beschermingslaag van de kraan. Op termijn kan het zijn dat staal begint te roesten. Een goed onderhouden kraan zorgt voor werkzekerheid, productiviteit en veiligheid.

Hijskranen bestaan meestal uit metaal. Een goede bescherming geeft geen kans op roest en corrosie. Een bedrijf gespecialiseerd in industriële schilderwerken van kranen zal voor een goede bescherming en coating zorgen zodoende het metaal niet in aanraking komt met water, zuurstof en elektrochemische reacties. Ook chemische reacties en een zoutrijke omgeving zijn niet ideaal voor metalen kraansystemen.

Bouwkranen zoals de torenkraan, rupskraan en telescoopkraan zijn zeer gevoelig aan roestvorming. Ook de autolaadkraan en havenkranen zoals de gantry kraan, containerlift & ship to shore-kraan dienen voorzien te worden van een voldoende anti-corrosie en beschermende coating. ( verven & lakken )

Om dergelijke metaalconstructies te beschermen, bestaan er een aantal technieken zoals: staal galvaniseren, poedercoating, epoxy coating en urethaancoatings. Brandwerende verf en een brandwerende coating zorgen ervoor dat het staal minder snel zal doorbuigen & vervormen bij brand of hoge temperaturen.

Vooraleer het staal wordt afgewerkt is een voorbereiding van de ondergrond zeer belangrijk. Oude verflagen worden weggestraald totdat een goed hechtende ondergrond klaar is om afgewerkt te worden.

Laat ook jouw kranen en hijstoestellen beschermen. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw industriële kraan laten schilderen door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte