Sluisdeuren

Sluisdeuren komen altijd in contact met vocht. Daarom is het belangrijk de sluisdeuren te behandelen met een anti-corrosie coating of verf om de veiligheid van de sluis te kunnen garanderen.

Er bestaan tal van verschillende soorten sluisdeuren, denk maar aan de puntdeur, klepdeur, hefdeur, roldeur, waaierdeur en de stuwdam. Meestal bestaan ze uit onderdelen van uit zink, aluminium en staal. Dergelijke constructies, groot of klein hebben te maken met een grote zijwaartse druk en belasting. Daarom dienen ze steeds in goede staat te zijn.

Roestvorming zal zorgen voor het afbladeren van de coating of lakaag. Zeker de delen van de sluisdeuren die zich onder het wateroppervlak bevinden hebben op termijn te kampen met corrosie en roestvorming. Men voorziet een roestvaste aluminiumcoating op sluisdeuren. De onderhoudswerken van sluisdeuren omvatten het ontvetten en reinigen, zandstralen en tenslotte het aanbrengen van een coating. De industriële coatings worden manueel aangebracht of via airless spuiten.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw sluisdeuren laten schilderen door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte