Bruggen & viaducten

Bruggen en viaducten zijn essentiële constructies in het verkeer van van voertuigen en goederen. Ook zij dienen de juiste bescherming te krijgen tegen externe invloeden.

Een brug of viaduct bestaat uit gewapend beton en staal. Staal is gevoelig aan corrosie en roest, beton is gevoelig aan betonrot. Betonrot komt vooral voor bij gewapend beton. De meeste bruggen en viaducten zijn gemaakt van gewapend beton. Liggers en kolommen vormen de brug of het viaduct. Als het staal in het beton in aanraking komt met CO² en chloriden zal het beginnen roesten. Aangezien roest een grote volume heeft dan het beton, zal het beton loskomen en afbrokkelen.

Daarom is een professionele bescherming van een brugconstructie zoals een verkeersbrug of spoorwegbrug van essentieel belang. Dit kan door het aanbrengen van de juiste beschermingsproducten. Dit kan bekomen worden door nieuw en bestaand beton te impregneren, het aanbrengen van een betonvernis en een betonverf. Verf voor beton zal het beton beschermen tegen chemische invloedenfysische invloeden, alsook tegen mechanische beschadigingen. Ook de groei van algen en mossen zal beperkt worden.

Niet enkel het beton maar ook het staal en metaal dat gebruikt wordt ( dragers / liggers / borstwering... ) dient geschilderd / behandeld te worden met een duurzame verfcoating. Denk maar aan metalen voorwerpen in een voetgangersbrug of een fietsbrug. Openbare tunnels, viaducten en bruggen zoals de balkbrug, boogbrug, cantileverbrug, hangbrug, integraalbrug, liggerbrug, plaatbrug, pontonbrug, tuibrug, vakwerkbrug, vierendeelbrug, vlotbrug en touwbrug worden voorzien van een beschermende coating.

Zowel nieuwe als bestaande bruggen laten verven is mogelijk. Of wens je tags & grafitti te laten verwijderen of een anti-grafitti coating / film laten aanbrengen?

Laat ook jouw brug of viaduct professioneel beschermen. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Uw brug of viaduct laten schilderen door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte