Hygiënische coatings

Hygiënische coatings zijn coatings die gebruikt worden in een omgeving waar netheid en van zeer groot belang is.

Hygiënische coatings

Plaatsen die gebruikt worden in een werkproces, productieproces of een industriële omgeving dienen beschermd te worden tegen vervuiling en slijtage. Door het aanbrengen van de juiste verfcoating kan de levensduur, veiligheid en hygiëne gegarandeerd worden en worden de blootstellings- en prestatie eisen gegarandeerd. Hygiënische coatings worden aangebracht op machine-installaties, muren, vloeren en plafonds om zogenaamde cleanrooms te garanderen.

Hygiënische coating aanbrengen

Wandcoatings, plafondcoatings en vloercoatings zijn ideaal om industriële muren, industriële vloeren en industriële plafonds te beschermen tegen vocht, algen, schimmel, bacteriën, stofopname, vervuiling enz... Bovendien moeten ze makkelijk te reinigen zijn. Industriële coatings worden pas aangebracht als de ondergrond stof- en vetvrij is, vrij van schimmels en sporen. Men noemt dit de voorbehandeling. De manier van reinigen hangt ook af van het soort ondergrond en de porositeit ervan.Vervolgens wordt er aan de hand van de ondergrond ( metaal, glasweefsel, stucwerk, beton, tegels... ) een basiscoating aangebracht. Ten laatste wordt er een extra bescherming aan tegen micro-organismen. De coating kan aangebracht worden met een kwast, roller of airless spuit.

Toepassing

Vooral wanden en plafonds van laboratoria, ziekenhuizen, brouwerijen en grootkeukens worden de coatings toegepast. Hygiënische schilderwerken dien je te laten uitvoeren door een professioneel coatingbedrijf.

Schilder nodig? Vergelijk hier de prijzen

Een hygiënische coating laten aanbrengen door een vakschilder of schildersbedrijf? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte